Vattenfilter av hög kvalitet från BRAVA Vattenrening

BRAVA Vattenrening har över 30 års erfarenhet och erbjuder ett av Sveriges bredaste sortiment av högkvalitativa vattenfilter. Våra vattenfilter är en investering för framtiden, både ekonomiskt och för miljön samt din hälsa. Vi har kapacitet att rena allt vatten, från enskilda hushåll där vi erbjuder vattenfilter för egen brunn till större anläggningar som samfälligheter eller system med höga flöden. Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök där vi utför en vattenanalys i from av behovsanalys och grovanalys. Vi vägleder er från början till slut för att säkerställa bästa lösningen på vattenfilter som passar era behov.

Vattenkran med vattenfilter för rent vatten
Kvinna som tvättar händerna i en kökskran med rent vatten renat med ett vattenfilter

Hur väljer jag rätt vattenfilter?

Vattenfilter fungerar lika olika som de kan se ut, det är därför viktigt att verkligen ta sig tid och lära sig hur just ditt vattenfilter fungerar. Då kan ni njuta av ett rent och hälsosamt vatten i många år framåt.

 

Vattenkran med vattenfilter för rent vatten

Vilket vattenfilter är bäst?

Svaret är lika enkelt som det är tråkigt, det beror på. BRAVA Vattenrening hjälper dig med att ge lite råd och tips och du bör alltid starta med en vattenanalys och behovsanalys.

 

Utforska vattenfilter från BRAVA Vattenrening

Mångfalden av vattenrening

Det finns en imponerande variation av vattenfilter tillgängliga på marknaden, skräddarsydda för olika behov och prisklasser. Skillnaderna mellan dessa vattenfilter ligger främst i deras funktioner och kapacitet.

Kapacitet och behov

Det är viktigt att matcha vattenfiltrets kapacitet med det faktiska behovet. Ett vattenfilter som kan leverera 25 liter per minut kommer uppenbarligen inte att kunna tillfredsställa ett behov på 40 liter per minut.

Filtermedia och reningseffektivitet

Mängden föroreningar och typen av filtermedia avgör hur mycket vatten ett vattenfilter kan rena innan det kräver backspolning. Vissa traditionella singeltanksfilter kan inte leverera rent vatten under backspolning.

Flexibilitet med flödestyrd teknologi

För hushåll eller anläggningar med varierande vattenförbrukning, såsom pooler eller omfattande odlingar, kan flödestyrda vattenfilter vara ett optimalt val. Dessa filter anpassar sig kontinuerligt efter förbrukningen och kan leverera rent vatten även under backspolning, vilket ger en bekymmersfri användarupplevelse.

Särskilda behov av vattenfilter för fritidshus

Fritidshus presenterar unika utmaningar, särskilt när de inte är i kontinuerlig användning. För dessa situationer kan manuellt backspolande vattenfilter vara ett praktiskt val, även om det kräver mer arbete från användaren.

Anpassning för stora samfälligheter

Stora samfälligheter och fastigheter med många hushåll kräver avancerade lösningar för vattenrening. På BRAVA Vattenrening hjälper vi dig att hitta ett anpassat filter efter ditt vattenbehov. Det är också viktigt att ta hänsyn till tryck och flöde för att säkerställa tillräcklig vattenförsörjning, något som vi har lång erfarenhet av.

Vi hjälper dig att välja rätt vattenfilter

Valet av rätt vattenfilter kan vara utmanande, särskilt när det gäller att hantera olika typer av vatten och användningsområden. Oavsett om det är för fritidshus eller stora samfälligheter, kan professionell vägledning vara avgörande. Med en bred produktportfölj och skräddarsydda lösningar kan vi på BRAVA Vattenrening hjälpa till att identifiera det perfekta filtret för era specifika behov.

Har du fått anmärkning på ditt vatten? Här kan du läsa vad livsmedelsverket säger.

Eller kontakta oss på BRAVA Vattenrening, så hjälper vi er

Vanliga frågor om vattenfilter & vattenrening

Svaret är lika enkelt som det är tråkigt, det beror på. Vattenrening kan kosta från några tusen kronor upp till hundratusentals kronor, kostnaden beror helt på era förutsättningar och behov.

Mängden ”smuts” och filtermedia bestämmer hur mycket vatten ett vattenfilter kan rena innan backspolning. Under backspolning kan ett/många vattenfilter inte leverera ett rent vatten. Större vattenfilter ger mer vatten men innebär samtidigt en större kostnad.

Ett för stort vattenfilter kan innebära att ”smutsen” stannar för länge i filtermassan och kan då påverka massans livslängd, samtidigt som ett för litet vattenfilter inte hinner med.

Har man ex. pool eller odlar mycket bör man välja ett filter som är flödestyrt som då alltid anpassar sig efter er vattenförbrukning, dessa filter klarar av att leverera ett rent vatten även under backspolning och ger ett väldigt bekymmerfritt ägande.

Oavsett om det gäller fritidshus eller stora samfälligheter så hjälper vi er att komma fram till rätt lösning, vi har marknadens bredaste sortiment och tillverkar även vattenfilter anpassade för just ert behov.

Ni bokar ett kostnadsfritt hembesök utan köpkrav, vår kunniga personal har möjlighet att testa ert vatten på plats med vår egen mätutrustning. Baserat på de proven kan vi komma fram till vilket vattenfilter som skulle passa just er. Därefter får ni en offert att ta ställning till. Har ni inte en ackrediterad analys kan vi hjälpa er på plats att ta det. Brava vattenrening anser det så viktigt att utgå från en ackrediterad analys att vi bjuder på en ackrediterad analys i samband med att ni köper en rekommenderad filterlösning av oss.

* Ett förtydligande, vi bjuder på analysen om det finns behov av en filterlösning. Det erbjudandet gäller inte pumpar, tryckkärl eller dricksvattenfilter. Kunden betalar alltid sin analys, sedan dras den summan av på slutfakturan som ett tillgodo.

Här kan ni läsa den nya författningssamlingen från Livsmedelsverket LIVSFS 2022:12

Brava Vattenrening erbjuder kostnadsfria hembesök med behovsanalys där vi tillsammans tittar på olika alternativ samt kostnader för ett reningsverk.

Brava Vattenrening kan hjälpa er med vattenfilter i hela Sverige. Och på de platser i landet som vi finns representerade erbjuder vi kostnadsfria hembesök med behovsanalys. När vi genomför en behovsanalys går vi på plats igenom brunnstyp, tryckkärl och avlopp samt tryck och flöde. På så sätt kan vi skräddarsy en vattenreningslösning för just era behov. Brava Vattenrening har lokalkontor på flera platser runt om i Sverige och har även samarbetspartner i stort sett hela Sverige.

Låt oss hjälpa dig välja rätt vattenfilter!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.