Storkök och industri

Utforska BRAVA Vattenrenings skräddarsydda vattenreningssystem för storkök och industri. Optimalt rent vatten för din verksamhet.

vattenrening för storkök och industri

Vattenrening för storkök

Inom livsmedelsproduktion är vattenkvalité av högsta vikt, även skolor, djurhållning etc. har oftast höga krav på sig där det skall finnas en egenkontroll och vattenanalys ska göras regelbundet, som sedan skall redovisas till miljökontoret. Vi hjälper er att utarbeta en egenkontroll samt ta fram de analyser som krävs.

Vi kan hjälpa er med följande:

 • Riskanalys
 • Egenkontroll
 • Vattenprover
 • Provtagnings- och analysfrekvens
 • Åtgärder vid försämrad dricksvattenkvalitet
 • Kvalitetskrav i form av gränsvärden

En avhärdare betalar sig själv och sparar på vår miljö

Ett mjuk vatten betyder att man kan använda mindre mängd rengöringsmedel och diskmedel. Använder du mer blir det inte renare, däremot åker mer kemikalier ut i avloppet. Ett mjukt vatten betyder också att man inte behöver avkalka så ofta och att du inte behöver använda diskmaskinssalt. Ett kommunalt vatten har en hårdhetsgrad i snitt på 4-8 DH, det innebär att vattnet oftast bedöms som medelhårt. Se våra kalk- och avhärdningsfilter.

Vattenrening och vattenfilter för kommunalt vatten

Kommunala vattenverk har oftast väldigt bra koll på vattenkvaliteten och uppfyller Livsmedelsverkets krav.
Många kommunala vattenverk levererar ett mjukt vatten med låg kalkhalt, men Ibland kan kalken vara onödigt hög.
Kalk gör vattnet hårt vilket anses hälsosamt eftersom det innehåller kalcium. Men kalk gör det också svårt att få tvätten ren, samtidigt som varmvattenberedare och hushållsmaskiner kan kalka igen. Det ger också uppkomsten av vita avlagringar i dusch och kök. Problemen åtgärdas oftast med en avhärdare. Vi kan hjälpa er oavsett om det gäller enskilda hushåll till större anläggningar och hyreshus.

Vattenrör med sprutande vatten vattenrening

Sätt hårt mot hårt vatten i storköket – Vattenrening för storkök och industri

Hårt vatten, alltså vatten med för hög kalkhalt, är precis som vid all industriell vattenanvändning det som har tydligast inverkan på materiel, maskiner och produkter. Men lyckligtvis är det både enkelt och lönsamt att åtgärda.

Brava Vattenrening har många års erfarenhet av att förse storköksmarknaden med alla typer av vattenfilter, avhärdningsfilter och RO-filter till diskmaskiner, kombiugnar och kaffemaskiner samt hela kök. Vi har en väl fungerande och rikstäckande serviceorganisation. Vi är etablerade i Enskede söder om Stockholm med kontor och lager.

 • Diskmaskinen fungerar betydligt bättre och behöver avsevärt mindre diskmedel. Inget avkalkningsmedel behövs.
 • Livslängden på diskmaskiner och alla andra maskiner som får arbeta med ett mjukare vatten kommer att bli betydligt längre.
 • Mjukt vatten resulterar i lägre elförbrukning

Med ett mjukt rent vatten kommer alla vattenanvändande system och apparater att arbeta snabbare och effektivare. Dessutom skonar man miljön genom att använda mindre rengöringsmedel.

Industriell vattenanvändning – Vattenrening för storkök

Professionell industriell användning av vatten kan vara allt från en biltvätt till rengöring och kylning inom tillverkningsindustrin, eller duscharna i en idrottsanlägging.

Hårt vatten, eller vatten med för hög kalkhalt, är det största generella problemet och samtidigt det som är enklast och lönsammast att åtgärda.

Ett Brava kalkfilter som avhärdar vattnet fungerar helt utan elektricitet, renar sig automatiskt och ger alltid direkt märkbara fördelar:

 • Betydligt bättre rengöringsresultat och hygienegenskaper.
 • Avsevärt minskad förbrukning av rengöringsmedel, tvättmedel etc.
 • Inget kalk som binder partiklar och sätter igen munstycken, ger droppande kranar etc.
 • Inga beläggningar i vattensystem, vattenrör, ventiler, termostater etc som minskar genomströmning och verkar funktionsnedsättande.
 • Inga isolerande beläggningar i vattenvärmare och värmesystem som effektivt sänker effekten och ökar energibehovet.

Kalkrelaterade förluster i varmvattenberedaren – Vattenrening för storkök

 • Med ett mjukare renare vatten kommer ditt värmesystem att arbeta snabbare och effektivare.
 • Elementen i varmvattenberedaren kommer att hålla längre.
 • Rörsystemet förblir intakt och ger högsta möjliga flöden i tappkranarna.
 • Tidigare avlagringar försvinner bit för bit och systemet blir så småningom renare och effektivare.

Vattenfilter för storkök

På vår sida med vattenfilter hittar du vårt omfattande utbud av filter för att förbättra din vattenkvalitet. Här kan du enkelt få en översikt över de olika typerna av vattenfilter vi erbjuder och välja det som bäst passar dina unika behov och önskemål. Utforska vårt sortiment och investera i renare och hälsosammare vatten idag!

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.