Avhärdningsfilter och kalkfilter förbättrar din vattenkvalitet

Upptäck BRAVA Vattenrening och låt oss hjälpa dig att bekämpa kalk och avhärda ditt vatten. Med vårt sortiment av kalkfilter och avhärdningsfilter kan du säkerställa att ditt vatten är befriat från oönskade mineraler och avlagringar. Skydda dina vattenburna apparater och njut av renare, friskare vatten varje dag. Utforska våra specialiserade filter för att uppleva skillnaden i vattenkvalitet med BRAVA Vattenrening idag.
Vattenkran med vattenfilter för rent vatten
Kvinna som tvättar händerna i en kökskran med rent vatten renat med ett vattenfilter

Hur vet jag om det är kalk i vattnet?

Får du vita avlagringar vid kranarna och på diskbänken, kanske även en vit rand i kastrullen när du kokar vatten? Förmodligen innehåller ditt vatten vatten höga halter kalk, eller möjligen salt. 

 

Vattenkran med vattenfilter för rent vatten

Vilket vattenfilter ska jag välja?

Vattenfilter fungerar lika olika som de kan se ut, det är därför viktigt att verkligen ta sig tid och lära sig hur just ditt vattenfilter fungerar. Då kan ni njuta av ett rent och hälsosamt vatten i många år framåt.

 

Kalkfilter är bra för både miljön och ekonomin

Marknadens lägsta salt och vattenförbrukning. Bra för miljön och din plånbok.

Avhärdningsfilter – Kalkfilter används för att ta bort kalcium samt magnesiumjoner, även kallat kalk, från vattnet. Avhärdningsfilter använder en teknik som kallas jonbytare där man byter ut den hårda ”Kalkjonen” mot den mjuka natriumjonen. Den hårda kalken binds i filtermassan som sedan sköljs med en saltlösning där kalk-jonerna lossnar och spolas tillsammans med saltet ut i avloppet, därefter är filtret redo att rena vattnet igen.
Din diskmaskin i ditt hem har troligen ett avhärdningsfilter i sig. I botten på din diskmaskin finns då ett skruvlock ca 10cm i diameter, där man fyller på med salt. Diskmaskiner har ett avhärdningsfilter för att få bättre diskresultat samt öka livslängden på din diskmaskin.
Har du ett avhärdningsfilter i din diskmaskin och använder salt? Se då hur den ser ut invändigt och tänk dig nu att hela ditt badrum och kök kan se så fint ut.

Fortfarande inte övertygad?

Ett avhärdningsfilter på hela ditt hus är en väldigt bar investering, inte bara sparar du in pengar på kem-produkter som tvål, schampo och rengöringsmedel. Alla dina hushållsprodukter kommer tacka dig, kaffebryggare, tvättmaskin för att inte tala om ditt badrum som kommer bli mycket enklare att göra rent. Varmvattenberedaren blir mycket mer effektiv och kommer spara in mycket pengar i uppvärmningskostnad.
Så vad väntar du på? Kontakta oss så hjälper vi er till rätt avhärdningsfilter för just ert hushåll.

Flödestyrd eller tidstyrd avhärdare

Vattenförbrukningen samt mängden kalk bestämmer hur ofta filtret måste ”laddas” om med salt. Avhärdningsfilter finns i flera utförande och storlekar beroende på hur mycket vatten samt hur högt flöde dom skall serva. Det finns tidstyrda filter där man anpassar (så gott man kan) avhärdningsfilter efter er förbrukning. Dessa är också oftast lite billigare i inköp.

Flödesstyrt avhärdningsfilter

Det mest kostnadseffektivaste på sikt är dock ett flödesstyrt avhärdningsfilter som anpassar sig efter er förbrukning. Här riskerar man inte att avhärdningsfiltret förbrukar salt eller vatten i onödan, Vilket sparar er mycket pengar på sikt. Är man på semester så förbrukar man ingenting, tar du ut mycket vatten ex. under midsommar eller när man fyller en pool, vattnar i trädgården så anpassar sig filtret alltid efter ert vattenuttag. Enkelt smidigt och alltid kalkfritt.

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.