Effektiva kombinationsfilter för förbättrat dricksvatten

Kombinationsfilter från BRAVA Vattenrening erbjuder en helhetslösning för att förbättra kvaliteten på ditt dricksvatten. Genom att kombinera flera avancerade reningstekniker adresserar dessa filter effektivt olika vattenproblem såsom föroreningar, orenheter och dålig smak. Genom att integrera avsyrning, avkalkning, avjärning och avlägsnande av mikroorganismer, erbjuder BRAVA Vattenrenings kombinationsfilter en omfattande och pålitlig metod för att säkerställa att ditt vatten är rent och klart.
Vattenkran med vattenfilter för rent vatten
Kvinna som tvättar händerna i en kökskran med rent vatten renat med ett vattenfilter

Hur väljer jag rätt vattenfilter?

Vattenfilter fungerar lika olika som de kan se ut, det är därför viktigt att verkligen ta sig tid och lära sig hur just ditt vattenfilter fungerar. Då kan ni njuta av ett rent och hälsosamt vatten i många år framåt.

 

Vattenkran med vattenfilter för rent vatten

Vilket vattenfilter är bäst?

Detta är en fråga som vi på BRAVA Vattenrening ofta får. För att kunna svara på den så behöver vi först göra en vattenanalys och behovsanalys, efter det kan vi hjälpa dig ta fram förslag på vattenfilter.

 

Vad är ett kombinationsfilter?

Kombinationsfilter är samlingsnamnet på vattenfilter som kan anpassas för att åtgärda flera olika ämnen i vatten. Man använder ofta en teknik som kallas jonbytare där man laddar om (gör rent) filtermassan med salt. Ett vattenfilter där man blandar en katjon och en anjonmassa kan rena upp till 10 olika ämnen, i en och samma filterbehållare. Det blir extremt effektivt och billigt sätt att rena ett vatten på, både i inköp och underhåll.
Man kan också använda denna lösning för att rena ex. järn och samtidigt höja pH-värdet i vattnet. Att välja rätt kombinationsfilter ställer väldigt höga krav på noggrannhet och kunskap för att undvika tråkiga fel. Vi rekommenderar därför att ni vänder er till någon av våra experter på vattenrening så vi kan hjälper er.

Fördelen med kombinationsfilter är nog ganska självklara, i stället för tre olika vattenfilter så räcker det med ett vattenfilter, besparingen på inköpskostnad och underhåll blir därför avsevärd. Men det finns fallgropar, ett vattenfilter kan inte rymma tre vattenfilters fulla volym av filtermassor. Man måste därför veta hur mycket av varje ämne som finns i vattnet. Detta för att kunna anpassa mängden filtermedia, med storlek på filter för att få rätt backspolningsintervaller. För mycket av något ämne och det fungerar helt enkelt inte. Detta är något som både ni och vi vill undvika till varje pris. Har ni gamla vattenfilter som behöver servas eller renoveras, det kan bli billigare att bara byta ut dom mot ett kombinationsfilter i stället.

100% reningsgaranti
Det vi rekommenderar står vi bakom, det är därför vi alltid lämnar 100% reningsgaranti.
Lever inte resultatet upp till dina förväntningar som vi har sagt, så kan du alltid lämna tillbaka ditt vattenfilter till oss och få inköpskostnaden på filtret tillbaka.
Kontakta oss idag, kanske ett kombinationsfilter skulle kunna hjälpa även ert hushåll till ett friskt och bra vatten.

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.