Poseidon järnfilter

Kombinationsfilter för rening av järn, mangan och kalk – helt utan el!

Poseidon är 100 % flödesstyrt vilket håller ner förbrukningskostnader och ser till att ni långsiktigt har ett stabilt, rent vatten.

Poseidon järnfilter vattenfilter

Installation
Installeras på inkommande vatten efter tryckkärl. Kräver avlopp för backspolningsvatten.

Regenerering
Kalk, järn och mangan fastnar i filtermassan. När filtermassan blir mättad rengörs den med saltvatten från saltbehållaren. Föroreningarna spolas tillsammans med saltvattnet ut i avloppet. Denna process kallas regenerering. Med andra ord, saltet används endast för att rengöra filtermassan. Ditt Bravafilter har dubbla tuber med filtermassa, när den ena regenererar levererar den andra rent vatten. Det betyder att produktionen av rent vatten sker oavbrutet 24 timmar om dygnet alla dagar på året.

Inga inställningar krävs
Ditt Bravafilter levereras förinställt baserat på värdena från din vattenanalys. Vattenförbrukningen mäts oavbrutet så att filtret endast regenererar när det behövs. Ekonomiskt och effektivt! Om vattenförbrukningen ökar eller minskar behöver man inte ändra några inställningar, det gör filtret själv helt automatiskt.

Vi hjälper till!
Ta gärna kontakt med ditt närmaste Brava kontor så hjälper vi till med bedömningen och analys av ditt vatten för bästa resultat!

Specifikationer

• Kalk
• Järn
• Mangan
• Flödesstyrt
• Helt utan elektricitet

Modell 2234

Höjd vattenfilter: 1041 mm
Djup vattenfilter: 178 mm
Bredd vattenfilter: 381 mm
Höjd salttank: 1000 mm
Diameter salttank: 300 mm
Flödeskapacitet: 34 l/min
Salt/regenerering: 1,2 kg
Vattenförbrukning/regenerering: 109 liter
Anslutning: 25 mm

 

Modell 2264

Höjd vattenfilter: 1168 mm
Djup vattenfilter: 203 mm
Bredd vattenfilter: 432 mm
Höjd salttank: 1000 mm
Diameter salttank: 300 mm
Flödeskapacitet: 44 l/min
Salt/regenerering: 1,6 kg
Vattenförbrukning/regenerering: 132 liter
Anslutning: 25 mm

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.