Sjövattenanläggning för effektiv rening av sjövatten

Vår sjövattenanläggning från BRAVA Vattenrening är en pålitlig och effektiv lösning för att omvandla sjövatten till rent och drickbart vatten. Genom avancerade filter och reningstekniker säkerställer vår anläggning att sjövatten avlägsnas från föroreningar och orenheter, vilket resulterar i en pålitlig och hållbar vattenförsörjning. Med fokus på prestanda och tillförlitlighet är BRAVA Vattenrenings sjövattenanläggning en idealisk lösning för bostäder, företag och samhällen som är beroende av sjövatten som sin huvudsakliga vattenkälla.
Vattenkran med vattenfilter för rent vatten
Kvinna som tvättar händerna i en kökskran med rent vatten renat med ett vattenfilter

Vilket vattenfilter ska jag välja?

Vi hjälper dig! Vattenfilter fungerar lika olika som de kan se ut, det är därför viktigt att verkligen ta sig tid och lära sig hur just ditt vattenfilter fungerar.

 

Vattenkran med vattenfilter för rent vatten

Vattenfilter för egen brunn

Vad bör man tänka på? Vi på BRAVA Vattenrening har samlat information till dig som letar vattenfilter för egen brunn. Läs mer på länken nedan.

 

Installera en sjövattenanläggning med BRAVA Vattenrening

Sjövattenanläggning är en teoretisk kombination av flera filter, där den vanligaste kombinationen består av tre olika filter. Först ett sedimentfilter för ev. partiklar i vattnet, i steg två ett kolfilter som avlägsnar humus (färg) samt även den unkna lukt som kan uppstå när organiskt material sönderfaller. Sist så låter man vattnet passera ett Ultra violett filter (Sk, UV-ljus) som bränner bort alla ev. skadliga bakterier som återfinns naturligt i ytvatten.
Ytvatten är definitionen på vatten som kommer från ytligt grundvatten, sjöar eller vattendrag.
Det är väldigt lockande att ha detta som vattenkälla av den självklara anledningen att vattnet inte kommer att ta slut. Har man tillgång till bräckt vatten eller vatten från östersjön kan man utöver en sjövattenanläggning även behöva rena vattnet från salter, se avsaltningsanläggning.

Är ni intresserad av om även ni kan ha en sjövattenanläggning? Kontakta oss på BRAVA Vattenrening så kommer vi ut kostnadsfritt och lämnar ett kostnadsförslag.

Viktiga saker att tänka på när man väljer en sjövattenanläggning.
En sjövattenanläggning kräver en sjövattenledning. Här lägger man en lång ledning (slang) där man håller ner ledningen på botten med hjälp av betongtyngder och en flytboj som håller upp intaget från botten för att undvika sediment. Det kräver då även en pump som förser avsaltningsanläggningen med vatten, denna kan vara torrställd (stå på land) eller nedsänkt i vattnet (s.k. dränkpump). Vid behov av åretruntvatten måste man även skydda anläggningen om risk för frost föreligger. Placeringen av vattenintaget måste säkerställa så att pumpen inte suger med sig sediment eller ev. gifter från ytan som kan bildas i samband med algblomning som sker varje år. Nästa steg är en vattenanalys som visar på vilka ev. ämnen som behöver åtgärdas.
Ta kontakt med någon av våra experter så hjälper vi er med alla detaljer och frågeställningar, så ni kan se om även ni kan använda er av eran sjö.

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.