Avsyrningsfilter och pH-höjande vattenfilter

Avsyrningsfilter är en avgörande komponent inom vattenrening och spelar en central roll för att säkerställa högkvalitativt och hälsosamt dricksvatten. Hos BRAVA Vattenrening utgör avsyrningsfilter en viktig del av våra lösningar för att behandla vatten från olika källor och uppfylla höga standarder för vattenkvalitet. Genom att effektivt avlägsna överskott av surhet och andra föroreningar, bidrar avsyrningsfilter från BRAVA till att förbättra smak, klarhet och säkerhet i dricksvatten. 

Vattenkran med vattenfilter för rent vatten
Kvinna som tvättar händerna i en kökskran med rent vatten renat med ett vattenfilter

Är ditt vatten grönt?

Aggressiv kolsyra och salter ger korrosion på ledningsnätet vilket löser ut koppar från rören. Symptom på s.k. aggressivt vatten kan vara grönt hår, gröna missfärgningar och ärgade kopplingar.

 

Vattenkran med vattenfilter för rent vatten

Vilket vattenfilter är bäst?

Vattenfilter fungerar lika olika som de kan se ut, det är därför viktigt att verkligen ta sig tid och lära sig hur just ditt vattenfilter fungerar. Då kan ni njuta av ett rent och hälsosamt vatten i många år framåt.

 

Avsyrningsfilter är ett filter för vatten med lågt pH

Avsaltningsanläggning – Östersjövatten eller borrade brunnar med påverkan från saltvatten. Avsaltningsanläggning består oftast av tre komponenter. Omvänd osmosenhet som avskiljer salter från vattnet, återmineralisering som ger tillbaka dom mineraler som vattnet kräver för att undvika korrosion på ledningsnätet samt en lagringstank anpassad för det vattenbehov som föreligger.

Avsaltningsanläggning anpassas alltid efter ert behov efter att någon av våra duktiga medarbetare gjort en vattenanalys och behovsanalys hemma hos er. Detta är självklart gratis och vi kommer tillsammans titta på vilka alternativ som finns samt alla kostnader, underhåll och livslängd.

Avsaltningsanläggning producerar ett s.k. Ultrarent vatten vilket ibland kan kräva att man måste renar vattnet innan en avsaltningsanläggning från ex. järn, mangan och kalk. Vi rekommenderar alltid en ackrediterad vattenanalys för att allt skall bli rätt. Vattenanalysen betalar ni som kund och får behålla, motsvarande summa har ni sedan till godo vid ett ev. köp av vattenfilter.

Avsaltningsanläggning för Östersjön eller skärgårdsvatten kräver även en sjövattenledning. Här lägger man en lång ledning (slang) där man håller ner ledningen på botten med hjälp av betongtyngder och en flytboj som håller upp intaget från botten för att undvika sediment. Det kräver då även en pump som förser avsaltningsanläggningen med vatten, denna kan vara torrställd (stå på land) eller nedsänkt i vattnet (s.k. dränkpump). Vid behov av åretruntvatten måste man även skydda anläggningen om risk för frost föreligger.

Avsaltningsanläggning används även i de fall där man har tungmetaller, bekämpningsmedel, fluorid eller andra skadliga ämnen för kroppen.

Olika krav och behov ställs alltså beroende på hur det ser ut på plats och era behov, men allt detta kan vi hjälpa er med. Vi monterar alla komponenter till en avsaltningsanläggning från början till färdig produkt från enskilda hushåll till samfälligheter med flera hushåll som använder samma vattenkälla. Ta kontakt med ert närmaste kontor eller ring och prata med några av våra duktiga medarbetare så hjälper vi er gärna fram till ett rent och hälsosamt vatten.

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.