Vilket vattenfilter är bäst?

Svaret är lika enkelt som det är tråkigt, det beror på. Här följer lite råd och tips om hur du bör gå tillväga.

Det är ibland väldigt komplext att rena ett vatten, främst då det finns så många olika förutsättningar och tekniker att välja mellan. Skillnaden mellan en grävd och en borrad är stor då den grävda ofta har ett lågt pH och tillgången till syre som gör att järnet oxiderar.
En borrad brunn har en tendens till högre pH och mindre syreberikat vatten- Men även vilket tryckkärl man har påverkar valet av vattenfilter.

Normalt så anpassar man ett vattenfilter baserat på den normala löpande vattenuttaget, men har man pool eller ett stort trädgårdsintresse måste man välja ett vattenfilter som även kan klara av dessa korta men stora uttag av vatten.

Så valet av ett vattenfilter är väldigt viktigt, man utgår från hur vattnet ser ut och vilken förutsättnings som råder, detta ger svaret på vilken vattenfilter som är bäst för just era behov.
Här finns det mycket att vinna, både rent ekonomiskt och i form av livslängd, underhåll och sist men inte minst ur miljösynpunkt.

Vi rekommenderar dig som går i tankar på att installera ett vattenfilter att läsa på olika forum. Där delar redan ägare av vattenfilter med sig av sina erfarenheter. Kom bara ihåg att det vattenfilter som fungerade för dom inte nödvändigtvis fungerar för just erat vatten.

Ett annat tips är att ta in offerter från flera tillverkare och jämföra.

 

Brava Vattenrening har 30 års erfarenhet när det kommer till vattenrening, vi arbetar med alla kända tekniker och har Sveriges bredaste sortiment av vattenfilter.

 

Vi erbjuder kostnadsfria hembesök med offert och ett gratis vattenprov på erat vatten.

 

Mer vanliga frågor

Kalk i vattnet

Får du vita avlagringar vid kranarna och på diskbänken, kanske även en vit rand i kastrullen när du kokar vatten?

Läs mer »

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.