Pegasus sjövattenanläggning

Vattenreningslösning för filtrering av sjövatten

Att rena vatten från en sjö är ett alternativ till att ha en egen brunn, Pegasus filtrerar sjövatten i 3 steg för att garantera ett gott och hälsosamt vatten till hela huset.

Pegasus sjövattenanläggning vattenfilter

Installation
Filtreringen monteras efter sjövattenpump och tryckkärl. Anläggningen kräver tillgång till el samt avlopp.

Funktion
Först i ledet monteras ett sandfilter för reducering av partiklar, vattnet går därefter vidare till ett kolfilter som renar humus, lukt, färg och smak. Kol är en filtermassa som förbrukas och behöver bytas ut, intervallen varierar beroende på vattenkvalité och vattenförbrukning. Sist i ledet monteras en UV-lampa som renar bakterier vilket resulterar i ett gott och säkert vatten året runt.

Filtreringen styrs av Bravas digitalt tidsstyrda ventil som har två viktiga funktioner för att säkerhetsställa att process och dricksvatten alltid är fritt från föroreningar. Under backspolningen stängs ventilen för utgående vatten vilket gör att orenat vatten inte av misstag kan komma ut i ledningsnätet. När backspolningen är klar sker även en framspolning som ser till att filtret direkt kan leverera rent, filtrerat vatten.

Vi hjälper till!
Då vatten kan skilja sig från sjö till sjö är det viktigt att kontrollera vattenkvalitén i just er sjö så att rätt filtrering monteras. Ta gärna kontakt med ditt närmaste Bravakontor så hjälper vi er hela vägen.

Specifikationer

• Partikelrening
• Lukt
• Färg
• Smak
• Bakterier
• Miljövänlig teknik helt utan kemikalier

Flödeskapacitet: 38 l/min
Anslutning: 20 mm

 

Steg 1: Sandfilter

Höjd: 1180 mm
Diameter: 260 mm

 

Steg 2: Kolfilter

Höjd: 1560 mm
Diameter: 260 mm

 

Steg 3: UV ljus

Höjd Nätaggregat: 150 mm
Djup Nätaggregat: 70 mm
Bredd Nätaggregat: 210 mm
Höjd UV ljus: 520 mm
Diameter UV ljus: 100 mm

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.