Helios humusfilter

Vattenfilter för rening av färg, lukt och smak

Helios innehåller en filtermassa bestående av aktivt kol som åtgärdar humus, färg och lukter i vattnet. Filtermassan backspolas regelbundet för att maximera reningskapacitet och livslängd genom att kolpartiklarna flyttas om och utnyttjas fullt ut.

Artemis järnfilter vattenfilter

Installation
Filtret installeras på inkommande vatten efter tryckkärl. Kräver el och avlopp för backspolningsvatten.

Funktion 
Filtret styrs av Bravas digitalt tidsstyrda ventil som har två unika funktioner för att säkerhetsställa att process och dricksvatten alltid är fritt från föroreningar. Den har en automatisk stängning av utgående ventil samt framspolning efter backspolning. Under backspolningen stängs ventilen för utgående vatten av, vilket gör att orenat vatten inte av misstag kan komma ut i ledningsnätet. När backspolningen är klar låter även ventilen vattnet spolas framåt, detta för att förhindra att den mängd orenat vatten som samlat sig i filtermassan inte hamnar i ledningsnätet utan spolas ut direkt i avloppet.

Vi hjälper till!
Det aktiva kolet förbrukas och behöver bytas ut. Hur ofta beror på hushållets vattenförbrukning samt vattnets kvalitet. Ta gärna kontakt med ditt närmaste Brava kontor så hjälper vi till med bedömning och analys av ditt vatten för bästa resultat!

Specifikationer

• Humus
• Lukt
• Färg

Modell 1035

Höjd: 1180 mm
Diameter: 260 mm
Flödeskapacitet: 18 l/min
Anslutningar: 20 mm

 

Modell 1044

Höjd: 1290 mm
Diameter: 260 mm
Flödeskapacitet: 25 l/min
Anslutning: 20 mm

 

Modell 1054

Höjd: 1560 mm
Diameter:260 mm
Flödeskapacitet:35 l/min
Anslutningar:20 mm

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.