Artemis järnfilter

Vattenfilter för rening av järn- och manganoxid

Järn och mangan kan vara en orsak till missfärgningar, smak och lukt men även igensatta ledningar, varmvattenberedare och tvättmaskiner.

För hus och hälsa renar Artemis vattnet från järnoxid och manganoxid genom en väl beprövad filtermassa.

Artemis järnfilter vattenfilter

Installation
Filtret installeras på inkommande vatten efter tryckkärl. Kräver avlopp för backspolningsvatten.

Funktion
Filtret styrs av Bravas digitalt tidsstyrda ventil som har två viktiga funktioner för att säkerhetsställa att process och dricksvatten alltid är fritt från föroreningar. Under backspolningen stängs ventilen för utgående vatten vilket gör att orenat vatten inte av misstag kan komma ut i ledningsnätet. När backspolningen är klar sker även en framspolning som ser till att filtret direkt kan leverera rent, filtrerat vatten.

Vi hjälper till!
Vid oxidation av järn och mangan ställs höga krav på bl.a. pH-värde och syretillgång, men även humus samt mängden järn och mangan kan påverka resultatet. Ta gärna kontakt med ditt närmaste Bravakontor så hjälper vi er hela vägen.

Specifikationer

• Järnoxid
• Manganoxid

Modell 1044

Höjd: 1290 mm
Diameter: 260 mm
Flödeskapacitet: 20-38 l/min
Anslutningar: 20 mm

 

Modell 1054

Höjd: 1560 mm
Diameter: 260 mm
Flödeskapacitet: 25-38 l/min
Anslutningar: 20 mm

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.