Inget mer dricksvatten i LBVA:s toaletter – spolar med regn

Läs mer här

PUBLICERAD 

När medarbetarna på Laholmsbuktens VA utför sina behov på kontorets toaletter i centrala Halmstad spolar de numera med regnvatten istället för dricksvatten. Bolaget blir en av de första i landet att testa tekniken. Och nu vill de att fler följer deras exempel.

– Det är inte rimligt att vi fortsätter använda samma höga vattenkvallité till alla olika ändamål, säger Mattias Leijon, vd vid LBVA

Regnvatten från det kommunala VA-bolagens stuprör samlas in i vattentankar som kopplats samman med avloppssystemet till kontorets 40 toaletter.

Kan bli aktuellt för fastighetsbolag

LBVA:s förhoppning  är att den vattenösningen inte ska stanna som ett internt projekt utan att båda fastighetsbolag och privatpersoner inom en snar framtid ska kunna installera liknande lösningar, antingen genom att gräva ner tankarna i marken eller placera ut dem i källaren.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.