Rengör duschen – Eller montera ett avhärdningsfilter

Vill du välja mellan kostsamma rengöringsprodukter som belastar både din plånbok och miljön, eller investera i ett avhärdningsfilter / kalkfilter som kan spara pengar för ditt hushåll på lång sikt?

En avhärdare inte bara minskar ansträngningen på knän och armbågar samt minskar förbrukningen av rengöringsprodukter. Allt varmvatten i ditt hem gynnas av avhärdning. Varmvattenberedare och värmepumpar fungerar mer effektivt, disk- och tvättmaskiner har längre livslängd. Det innebär oftast att investeringen i en avhärdare betalar sig på bara några år.

Kontakta oss gärna för mer information om hur du kan spara pengar med en avhärdare. Annars delar vi gärna några tips från experter om hur du kan rengöra och avlägsna synlig kalk från ditt badrum.

Våra bästa tips för en ren dusch

För att rengöra din dusch effektivt och undvika starka kemikalier behövs regelbundet underhåll. Här är våra bästa tips. Duschkaklet kan snabbt bli gult av kalk, men det finns ett antal bra knep för att hålla rent det. Följande sätt tycker vi fungerar bäst.

Det mest hållbara rådet: Torka av kaklet efter varje dusch

Efter varje dusch, torka av kaklet med en ren trasa eller liten handduk. Att bara använda en skrapa räcker inte. Den sista personen som duschar varje dag kan ta ansvar för detta.

Använd ättika och diskmedel

Dessutom finns det två geniala medel som vi vanligtvis har till hands och som fungerar bra: hushållsättika och diskmedel. Ättika kan hantera kalk, och diskmedel fett.

  1. Gör en blandning med två delar diskmedel och en del ättika.
  2. Skölj av kaklet med vatten, det skyddar fogarna från syran i ättikan.
  3. Applicera blandningen på kakel och kran med mera, och låt verka i cirka 30 minuter.
  4. Skölj blandningen med vatten och torka med en torr trasa.

Bonustips!

Vid hårt sittande kalkavlagringar, använd en bomullspinne doppad i ättika eller citronsyra på de drabbade områdena. Se till att fogarna är fuktiga först.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.