04.09.20

Rengör duschen – Eller montera ett avhärdningsfilter

Läs mer här

Dyra rengöringsmedel som påverkar både plånboken och vår miljö negativt, eller en avhärdare som på sikt kommer att spara ert hushåll pengar?

 En avhärdare sparar inte bara in på ömma knän och armbågar samt mindre åtgång av rengöringsmedel. All VVs i ditt hus mår bra av ett avhärdat vatten. Varmvattenberedare, värmepumpar ger bättre verkansgrad, disk/tvättmaskin får längre livslängd, detta gör att man oftast har tjänat in investeringen på en avhärdare redan efter några år.

Ta gärna kontakt med oss så kan vi förklara mer om hur man kan spara pengar på en avhärdare. I annat fall så delar vi med oss lite tips från experter hur man kan rengöra och få bort den synliga kalken från ert badrum. 

 

 

Att rengöra en dusch kan kräva starka kemikalier om du inte gör rent den regelbundet. Vi ger de bästa tipsen.

Duschkaklet kan snabbt bli gult av kalk, men det finns ett antal bra knep för att hålla rent det. Följande sätt tycker vi fungerar bäst.

Det mest hållbara rådet: Torka av kaklet efter varje dusch

Varje gång du duschar, torka av kaklet med en ren trasa eller liten handduk för ändamålet.
Att ta bort vattnet med en skrapa räcker inte. Den som är sist ut att duscha i familjen varje dag kan ta hand om jobbet.

Använd ättika och diskmedel

Dessutom finns det två geniala medel som vi vanligtvis har till hands och som fungerar bra: hushållsättika och diskmedel. Ättika kan hantera kalk, och diskmedel fett.

  1. Gör en blandning med två delar diskmedel och en del ättika.
  2. Skölj av kaklet med vatten, det skyddar fogarna från syran i ättikan.
  3. Applicera blandningen på kakel och kran med mera, och låt verka i cirka 30 minuter.
  4. Skölj blandningen med vatten och torka med en torr trasa.

Bonustips!

För mycket hårt sittande kalkavlagringar, använd en bomullspinne med ättika eller citronsyra och dabba på de drabbade områdena. Kom bara ihåg att fogarna bör vara fuktiga först.