Fortsatt dåligt dricksvatten i Kvicksund

Läs mer här

2017-10-25
Dricksvattnet i Kvicksund måste fortfarande kokas, enligt Eskilstuna Energi & Miljö.
Den senaste provtagningen visade fortfarande på förhöjda halter av koliforma bakterier (jordbakterier). Det tyder på att vattnet har förorenats av ytvatten.

Mer än en vecka har nu gått sedan den första varningen gick ut. EEM har provat att bland annat spola igenom ledningsnäten och öka mängden klor i vattnet under helgen som var. Det gav viss effekt, men kokningsrekommendationen kvarstår i stora delar av Eskilstuna kommun inklusive Kvicksund.

– Vi beklagar det som inträffat och jobbar för att återställa kvaliteten, sade Admir Ibrisevic, chef för vatten och avlopp i Eskilstuna, under en presskonferens på onsdagseftermiddagen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Han berättade att det inte går att säkerställa exakt den plats där läckan har skett. Ytvatten kan tränga in i samband med grävjobb och ledningsarbeten.

En möjlig orsak är en läcka som uppstod på Carlavägen i Eskilstuna ungefär en vecka innan bakterierna upptäcktes, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Läs också: Varning: vattnet i Kvicksund måste kokas

Du kan läsa EEM:s senaste uppdatering här.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.