Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Viktigt att tänka på inför vintern med egen brunn

Snart kommer vintern och med den kylan. För dig med egen brunn så är det extremt viktigt att försöka förebygga olika typer av frysskador. För att göra det så smidigt som möjligt för dig så har vi tagit fram en liten checklista som kan vara bra att gå igenom inför kyligare tider, för även om den sena hösten är mild så vet vi alla att till slut kommer snön och minusgraderna.

  • Se till att pump och tryckkärl är avstängt
  • Töm alla ledningar på vatten
  • Låt kökskranen stå något öppen för att på så sätt kunna släppa ut eventuell expansion av vattnet om det trots allt skulle frysa i ledningen
  • Kolla så att det är tätt kring brunnslocket då många djur söker sig till värme och vatten på vintern, djuren kommer lätt ner i brunnen men det är svårare för dom att ta sig upp
  • Oftast så går det att koppla bort vattenfiltret under vintermånaden, men fråga gärna först någon av våra experter så att inget förstörs
  • Har du ett vattenfilter som justerar pH-värdet så ska detta in kopplas bort under en längre period då vattenfiltermassan härdar och bränner ihop om vattenfiltret inte backspolas

Till våren är det viktigt att omsätta vattnet ordentligt innan man tar det i bruk, cirka en timme per meter vattenpelare. Har man en historia där vattnet förändras med årstiden, till exempel färg, lukt eller smak, så bör man kontrollera vattnet med en vattenanalys varje år. Annars räcker det att man kontrollerar vattnet var tredje år.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR