Visste du det här om dricksvatten?

  1. Varje person i Sverige förbrukar i snitt 200 liter vatten per dygn. I många U-länder är förbrukningen bara 20 liter per dygn.
  2. I Sverige behöver vi dricka mellan en och en halv och två liter om dagen. En person i Etiopien måste dricka dubbelt så mycket, på grund av klimatet.
  3. Kranvatten är uppemot tusen gånger billigare än förpackat vatten.
  4. Förpackat vatten transporteras med båt, bil, flyg eller tåg. Transport av 1 liter förpackat vatten ger upphov till mer än 1000 gånger större koldioxidutsläpp jämfört med samma mängd kranvatten.
  5. Genomsnittspriset för en liter kranvatten i Sverige är cirka 2,5 öre – och då ingår förutom produktion och distribution av dricksvatten också skydd av våra vattentäkter, avledning och rening av avloppsvatten och hantering av dagvatten!

Ta alltså väl vara på ditt dricksvatten och se till att det är rent och tjänligt. Vi på Brava vattenrening är proffs på vatten och svarar på alla dina frågor som berör just din vattentäckt. Vi utför vattenanalyser och kan utefter detta rekommendera en lösning som passar just dig och ditt vatten. Kontakta oss redan idag!

2014-07-28

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.