Varningen till skåningarna: Dricksvattnet kan vara förorenat

Läs mer här

NYHETER

Det kommunala dricksvattnet kan vara förorenat i Båstad kommun.

Nu varnar man allmänheten och räddningsledningen uppmanar alla att koka vattnet.

– Det har kommit in luft i systemet, säger AnnaKarin Johansson vid kommunala vattenbolaget NSVA.

Under onsdagsförmiddagen gick man ut med ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, gällande att dricksvattnet i på flera platser i Båstad kan vara förorenat.

– Vi har haft ett tekniskt nu på morgonen och det har blivit trycklöst i systemet. I och med det har det inte pumpats ut vatten i reservoaren och därefter har en del av våra kunder blivit utan vatten, då har det kommit in luft i systemet, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef för kundnära tjänster hos NSVA.

– Som en säkerhetsåtgärd måste vi utföra kokningsrekommendation.

Det handlar om orterna Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov i Båstad kommun där alla hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills man tagit godkända vattenprover.

”Många turister”

Enligt vattenbolaget NSVA har ingen insjuknat, utan det handlar om en försiktighetsåtgärd. Hur många personer det rör sig om kan bolaget i nuläget inte svara på.

– Den här tiden på året fördubblas antalet personer i kommunen på grund av att det är mycket turister här nu, säger AnnaKarin Johansson och tillägger:

– Därför har vi gått ut med ett sms och ett VMA för att nå ut till alla berörda.

Enligt Johansson arbetar man just nu med att försöka ta vattenprover men när vattnet är helt okej att dricka igen vet hon inte i nuläget.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.