VA-taxan höjs: ”Ska vara självfinansierande”

Vid årsskiftet höjs VA-taxan i Askersunds kommun med 6,5 procent. För en genomsnittlig villa med alla tjänster motsvarar höjningen en kostnadsökning på 70 kronor i månaden.

 

När kommunfullmäktige på måndagen samlades för årets sista sammanträde var det för att bland annat besluta om nästa års kommunala taxor. I enlighet med förslaget från kultur-och tekniknämnden klubbades en höjning av VA-taxan med 6,5 procent.

Höjningen är, menar kommunen, bland annat en konsekvens av det senaste årets stigande räntor och inflation.

– VA-området ska vara självfinansierande, därför behövs en justering av taxan nu. Men även om vi höjer avgifterna något kommer vi ändå ligga lägre än flera kommuner i vår närhet, säger kultur- och tekniknämndens ordförande Joakim Blückert (M) i ett pressmeddelande.

Enligt kommunen motsvarar höjningen för en genomsnittlig villa med alla tjänster (dricks-, spill- och dagvatten) en avgiftsökning på 70 kronor i månaden.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.