Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Militära brandövningar bakom PFAS-halter i Halmstad

Läs mer här

Försvaret erkänner att gamla utsläpp från deras brandövningsplatser påverkat halterna av PFAS-ämnen i dricksvattnet. Men de säger att de inte är de enda aktörerna som bidragit till de relativt höga halterna som uppmätts i Halmstad.

Hör mer om vart Försvarets utsläpp kommer ifrån och vad de gör för att stoppa utsläppen i klippet.

Under måndagen rapporterades att Halmstad hade landets näst högsta värden av PFAS-ämnen i dricksvattnet.

Försvarsmakten är en av de aktörer som ofta pekas ut som ansvariga när det förekommer höga halter av PFAS-ämnen i vatten och mark. Så är även fallet i Halmstad där Mattias Leijon, vd på Laholmsbukten VA, under veckan uppmanade försvaret att ta ansvar för sanering och behandling av förorenat vatten.

Försvarsmakten erkänner själva att de bidragit till problemen med PFAS i vattnet och säger att de slutat använda det brandskum som låg bakom utsläppen i brandövningar. Men de säger också att de inte är ensamma.

– När det gäller Halmstad och dricksvattnet behöver man också inkludera industri och kommunal verksamhet där PFAS också används, säger Jonas Olsson, pressekreterare på Försvarsmakten

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR