Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Yvonne i Eskilstuna fick mörkbrunt dricksvatten i kranen efter läckan: ”Jätteäckligt”

Yvonne i Eskilstuna fick mörkbrunt dricksvatten i kranen efter läckan: ”Jätteäckligt”

 

Flera hushåll i centrala Eskilstuna blev utan vatten efter en omfattande vattenläcka tidigt på torsdagsmorgonen.
– När vattnet kom tillbaka var det mörkbrunt, säger Yvonne Anderzon som var en av de drabbade.

EEM har placerat ut vattentankar där de drabbade kan hämta rent dricksvatten.

EEM har placerat ut vattentankar där de drabbade kan hämta rent dricksvatten.FOTO: OSCAR KANGRO

Yvonne Anderzon bor i ett flerfamiljshus i centrala Eskilstuna, precis bredvid den plats där den omfattande vattenläckan inträffade.

Tidigt på torsdagsmorgonen låg hon fortfarande och sov, men strax efter klockan fyra väcktes hon plötsligt av ljud från maskiner.

– Det var ett jäkla liv, tänkte jag och tittade ut genom fönstret. Jag tänkte först att det var sopmaskinen som höll på men de håller väl inte på hur länge som helst, säger Yvonne Anderzon som strax därefter gick och la sig igen.

Ett par timmar senare gick hon upp för att koka kaffe – men utan framgång.

Det visade sig nämligen att ljudet av maskiner kom från saneringsarbetet efter vattenläckan i centrum. Under ett antal timmar stängdes vattnet av för att få stopp på flödet.

– När jag vred på kranen kom det inget vatten. Som tur var hade jag sparat vatten i en flaska kvällen innan så jag kunde få mitt morgonkaffe, säger Yvonne Anderzon och fortsätter:

– En och en halvtimme senare, när vattnet kom vattnet tillbaka, var det mörkbrunt – jätteäckligt.

Yvonne Anderzon var däremot inte den enda som blev utan vatten.

Enligt Eskilstuna energi och miljö ska flertalet hushåll ha blivit vattenlösa eller fått missfärgat vatten. Exakt hur många som drabbats är i nuläget oklart.

De som har fått missfärgat vatten rekommenderas att inte dricka det så länge det är missfärgat.

”Spola vattnet tills det är klart igen och med fördel så nära vattenmätaren som möjligt”, skriver Eskilstuna energi och miljö på sin hemsida.

Allt vatten var tillbaka klockan 14.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR