Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vill satsa miljoner på rent vatten i Bjurholm

Läs mer här

Brunnarna i Bjurholm ger lite vatten och kommunen behöver ordna en ny vattenförsörjning för att inte riskera bli utan dricksvatten i framtiden. Under nästa vecka ska kommunstyrelsen ta ställning om en investering på 8,4 miljoner kronor.

Det var i samband med en vattenläcka i vintras som Bjurholms vattenförsörjning sattes på prov. De befintliga brunnarna grävdes 1997 och har börjat täppas igen. När vattennivåerna behövdes fyllas på så stod det klart att kommunen kommer behöva bättre tillgång till dricksvatten.

– Vi har borrat nya brunnar som ger bra med vatten. Men det fäller ut järn, så vi behöver få till ett försteg till vattenverket för att kunna plocka bort järnet ur vattnet, berättar Örjan Svensson, gatuingenjör på Tekniska kontoret i Bjurholms kommun.

Förslaget som har presenterats innebär en investering på minst 8,4 miljoner kronor.

”Vi kan inte skjuta upp det”

SVT har sökt kommunalrådet Christina Lidström (M) för en kommentar men hon har inte gått att nå. Oppositionsrådet Dagmar Schröder (S) menar däremot att det råder stor samsyn i frågan mellan partiblocken.

– Vi kan inte skjuta upp det, för vi kan inte stå vid sommaren och behöva hämta vatten i dunkar från någon annan kommun. Vi måste kunna leverera bra vatten med bra kvalitet, säger Dagmar Schröder (S).

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR