Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vattnet i Mullsjö går att dricka igen

Sedan den 29 april 2020 har Mullsjöborna tvingats att koka sitt dricksvatten på grund av att det funnits koliforma bakterier i vattnet. Nu visar prover att vattnet åter är tjänligt och kokningsrekommendationen hävs.

– Vi släpper kokningsrekommendationen i detta nu. Vi har så många prover som inte visar på koliforma bakterier att vi kan göra det nu, säger Matias Benér, vd på Mullsjö Energi och Miljö AB strax före klockan 9.30 på fredagen.

I en dryg vecka har vattenproverna till och från visat på att det har funnits koliforma bakterier i vattnet som kommer från det kommunala vattenverket. Ute i ledningsnätet har enligt kommunen inga koliforma bakterier upptäckts i vattnet. De motstridiga resultaten har gjort att utredningen har dragit ut på tiden och under denna tid har Mullsjöborna uppmanats att koka sitt dricksvatten.

Inga koliforma bakterier i vattnet

Under fredagen hade så många vattenprover visat på att det inte finns några koliforma bakterier i vattnet från vattenverket att kommunen nu vågar släppa på kokningsrekommendationen.

– Vi har väl en del kvalificerade gissningar om vad som kan ha orsakat bakterierna i vattnet och de åtgärder vi har vidtagit har haft effekt, säger Matias Benér.

Den kvalificerade gissningen är att det är en varmvattenberederare på vattenverket som varit boven i bakteriedramat. Den och några röranslutningar är nu bytta och efter det har provtagningen inte visat på några koliforma bakterier i vattnet.

Kan ge kräkningar och diarré

Koliforma bakterier finns i tarmfloran hos djur och människor, men också i sand och jord. Om en människa får i sig koliforma bakterier, till exempel genom dricksvattnet, kan denne drabbas av kräkningar och diarréer.

Men några sådana fall kan Matias Benér inte se att vattnet i Mullsjö ska ha orsakat.

– Det är ett par som hört av sig och sagt att de haft magbesvär, men eftersom prover inte har visat på koliforma bakterier ute i ledningsnätet är det liten sannolikhet att det  skulle vara orsaken.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR