Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vättern ska förse Örebro med dricksvatten

Läs mer här

Vättern ska förse Örebro med dricksvatten

En fyra mil lång bergtunnel från Vättern ska säkerställa att Örebro och närliggande kommuner får dricksvatten även i framtiden. Nu ska ett gemensamt bolag bildas.

Av TT

Vättern ska förse Örebro med dricksvatten
En fyra mil lång bergtunnel från Vättern till Örebro planeras för att underlätta vattenbristen i staden.
En fyra mil lång bergtunnel från Vättern till Örebro planeras för att underlätta vattenbristen i staden. Foto: Hans Andersson / TT

Grundvattennivåerna är låga i stora delar av landet och riskerar att förbli det under både vår och sommar. Örebro är extra hårt drabbat och kommunledningen har beslutat om att införa ett bevattningsförbud från den 10 april.

För att säkerställa dricksvattenförsörjningen på längre sikt vill kommunen hämta vatten från Vättern, som ligger cirka fyra mil bort. Tanken är att vattnet ska transporteras i en fyra mil lång bergtunnel som ska förse länets samtliga kommuner med dricksvatten.

På tisdag, efter nio års planering, tas det första steget mot att bilda ett gemensamt bolag, uppger Länsstyrelsen i Örebro län i ett pressmeddelande.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR