Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vattenläcka i Grisslehamn – boende uppmanas koka vattnet

Läs mer här

Alla boende i Grisslehamn uppmanas koka sitt dricksvatten från måndag kväll och tills annat anges, sedan en vattenläcka uppstått.
Vattnet kan vara förorenat, med betoning på kan – ingen vet säkert. Men Norrtälje kommun vill att alla Grisslehamnsbor kokar sitt dricksvatten tills annat besked om saken kommer, och alltså inte tappar direkt från kallvattenkran ner i glaset.
2017-12-18

Det meddelar Norrtälje kommun sent på måndagskvällen.

Anledningen är att Veolias tekniker lokaliserat en läcka på den vattenledning som försörjer Grisslehamn med dricksvatten.

Av försiktighetsskäl vill därför Norrtälje kommun att boende i Grisslehamn kokar sitt dricksvatten innan det används, från och med sena måndagskvällen och tills annat anges på kommunens hemsida eller Veolias hemsida (klicka på länkarna).

Så här rekommenderar Norrtälje kommun att du ska gå tillväga för att vara säker på att ha rent dricksvatten om du bor i Grisslehamn:

”Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt.

Bakterier, virus eller parasiter dör när vattnet kokas.

Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna.

Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.”

Kokningsrekommendationen gäller till dess att kommunen får två godkända vattenprovresultat som visar att vattnet inte är förorenat. Det är under måndagskvällen oklart hur lång tid provsvaren kan ta.

Veolias personal insåg under tidiga måndagskvällen att något inte var som det skulle med vattenförsörjningen och inledde en läcksökning. Under kvällen kunde därför boende märka att vattnet missfärgades eller att driftstörningar – ovanligt lågt tryck – uppstod. När man insåg att man hade en läcka gick man ut med kokningsrekommendationen.

Kokningsrekommendationen ges för att man vill vara säker på att ingen blir sjuk av eventuella föroreningar som kan ha kommit in via läckan – man har ännu inte under kvällen konstaterat att vattnet faktiskt skulle vara otjänligt.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR