Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vattenläcka efter avgrävd ledning – ”Koka vattnet”

https://www.sydostran.se/karlshamn/just-nu-vattenlacka-efter-avgravd-ledning/

2019-03-01

En avgrävd ledning ställer till det för hushållen i Mörrum.

Två vattentankar med färskvatten har placeras ut vid Konsum i Mörrum och vid kiosken vid kyrkan.

Läckan skulle vara åtgärdad på fredagen men boende måste fortsätta att koka sitt vattnet ett tag framöver.

Karlshamns kommun meddelade vid 11.30-tiden på torsdagen att en vattenledning har grävts av i Mörrum.

– Det är en gräventreprenad som skulle dra nya elledningar som har borrat igenom huvudvattenledningen mellan Asarum och Mörrum. Ledningen är rejält skadad och måste bytas ut, säger Anders Strange, vd Karlshamns energi.

Har ni påbörjat arbetet?

– Under dagen (torsdagen) har vi fått in reservdelar men vi kommer att vänta med att byta ut den till senare i kväll när trycket på vattennätet gått ner, säger Anders Strange.

När beräknas läckan vara lagad?

– Det kommer att stå klart någon gång under natten till fredag.

Detta har man dock inte lyckats med då vattenledningen fortfarande inte är lagad på fredagsförmiddagen.

Vattentankar med färskvatten har placerats ut i Mörrum vid kiosken intill kyrkan och vid Konsum samt även vid skolor och i omsorgen. Alla kommunens invånare uppmanas att använda vatten med försiktighet. De Mörrumsbor som har vatten i kranen ska koka sitt vatten innan användning. Det jobbet kommer att bestå ett tag framöver, även efter att läckan åtgärdats.

– Vi har inte fått några indikationer men det finns alltid en risk att det kommer in bakterier vid en läcka. Vi vill absolut ta det säkra före det osäkra och därför ska man fortsätta att koka vattnet, säger Anders Strange och fortsätter:

– Vi kommer att gå ut med information när vattnet åter går att dricka, det kan ta några dagar, säger Anders Strange och fortsätter:

– Vattnet kan vara missfärgat även i andra delar av kommunen på grund av avlagringar som lossnar. Det är inte farligt, bara otrevligt. Man ska bara se till att spola försiktigt så går det bort.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR