Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vattenbristen i Torekov fortfarande akut

Läs mer här

Under tisdagskvällen gjordes nya mätningar av vattenreserven i Torekov och läget är fortfarande allvarligt.
– Vi har bara 25 procent av den mängd vi borde ha i vattentornet just nu, säger Jonas Håkansson, avdelningschef på NSVA, Nordvästra Skånes vatten och avlopp.

NSVA hade under tisdagkvällen personal i området som informerade om bevattningsförbudet. Nödvattentankar är redan utplacerade och kan fyllas på om vattnet tar slut. Under onsdagmorgonen meddelade NSVA att vattnet åtminstone inte tagit slut under tisdagnatten.

– Men det vattnas något oerhört. Vår personal såg många som körde sina vattenspridare under kvällen trots att vi informerat dem tidigare om vattenbristen, säger Jonas Håkansson avdelningschef på NSVA.

Grundvattenmagasinen i Båstads kommun är begränsade. Om folk använder mycket vatten är det svårt att få det att räcka till. Under tisdagen infördes därför bevattningsförbud i kommunen med omedelbar verkan. I Torekov är läget så akut att dricksvatten hotar ta slut. Under den gångna helgen steg plötsligt vattenkonsumtionen där.

– Den har ökat något alldeles otroligt de senaste dygnen. Det kan vara sommargästerna som nu anländer till sina hus och stugor, men förbrukningen var hög redan tidigare.

Kan tvingas köra in vatten med tankbilar

Om Torekovsborna inte omedelbart bromsar vattenkonsumtionen kan det få kännbara konsekvenser. Det går till exempel inte att spola i toaletten eller duscha.

Situationen följs nu timme för timme av NSVA som kommer ha personal på plats även under onsdagen.

– Vi kommer fortsätta cirkulera i området för att informera boende om vattenbristen, säger Jonas Håkansson.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR