Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vattenbolag rekommenderar att dricksvattnet kokas

Läs mer här

Hässleholms vatten rekommenderar att boende på flera orter kokar sitt dricksvatten. Detta efter att förhöjda halter av bakterier har hittats i ett vattenprov.
På söndagen var problemet ännu olöst.
Hässleholm • Publicerad 2120-10-30

Hässleholms Vatten rekommenderar alla i Hässleholm, Ballingslöv, Finja, Mala, Sjörröd, Skyrup, Stoby, Tormestorp, Vankiva, Gulastorp, Röinge och Ignaberga att koka vattnet innan det dricks eller används till matlagning. Detta sedan något förhöjda halter av bakterier hittats i ett rutinmässigt taget vattenprov. Det meddelade vattenbolaget på lördagen.

– Vi vill i ett tidigt skede uppmana alla boende i berörda områden med kommunalt dricksvatten att koka vatten som ska drickas och användas till matlagning, säger Cornelia Ljungerud, VA-chef på Hässleholms Vatten som är en del av Hässleholms Miljö AB i ett pressmeddelande.

De boende i området uppmanas att läsa mer om kokningsrekommendationer och vad man kan göra och inte bör göra på Livsmedelsverkets hemsida.

– Vi arbetar nu med att lösa problemet och tar ständigt nya prover på vattnet för att så fort det är möjligt kunna leverera ett bra dricksvatten till alla igen.

På söndagen meddelade Hässleholms vatten att prover som analyserats indikerar att koliforma bakterier finns i vattnet. Men källan till föroreningen är ännu inte funnen. Nya tester och fortsatt felsökning kommer att genomföras.

”Så länge vi inte kan garantera helt rent dricksvatten så kvarstår kokrekommendation” skriver vattenbolaget.

Fakta

Så här kokar du ditt dricksvatten

Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas.

Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.

Källa: Hässleholms vatten

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR