Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vatten från kalkbrotten kan bli dricksvatten

Läs mer här

Kalkbrottens vatten, som idag pumpas ut från Nordkalks och Cementas stenbrott, kan i framtiden komma att renas för att ge gotlänningarna dricksvatten.

Det handlar om mängder med grundvatten och ytvatten som idag pumpas ut ur kalkbrotten och alltså inte tas tillvara. Men region Gotland hoppas att det ska bli ändring på det, berättar Patric Ramberg som är teknisk direktör inom region Gotland.

I den kommande vatten- och avloppsplanen skriver regionen att rening av vattnet från kalkbrotten kan bli aktuellt för att kunna ge vatten till i första hand norra Gotland. Vattnet kommer renas med membranteknik, liknande den som använts i Bäste träsk.

Tidigast om ett par år kan det bli aktuellt, tror Patric Ramberg, eftersom det är en lång tillståndsprocess i mark- och miljödomstolen.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR