Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Varningen till skåningarna: Dricksvattnet kan vara förorenat

Läs mer här

NYHETER

Det kommunala dricksvattnet kan vara förorenat i Båstad kommun.

Nu varnar man allmänheten och räddningsledningen uppmanar alla att koka vattnet.

– Det har kommit in luft i systemet, säger AnnaKarin Johansson vid kommunala vattenbolaget NSVA.

Under onsdagsförmiddagen gick man ut med ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, gällande att dricksvattnet i på flera platser i Båstad kan vara förorenat.

– Vi har haft ett tekniskt nu på morgonen och det har blivit trycklöst i systemet. I och med det har det inte pumpats ut vatten i reservoaren och därefter har en del av våra kunder blivit utan vatten, då har det kommit in luft i systemet, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef för kundnära tjänster hos NSVA.

– Som en säkerhetsåtgärd måste vi utföra kokningsrekommendation.

Det handlar om orterna Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov i Båstad kommun där alla hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills man tagit godkända vattenprover.

”Många turister”

Enligt vattenbolaget NSVA har ingen insjuknat, utan det handlar om en försiktighetsåtgärd. Hur många personer det rör sig om kan bolaget i nuläget inte svara på.

– Den här tiden på året fördubblas antalet personer i kommunen på grund av att det är mycket turister här nu, säger AnnaKarin Johansson och tillägger:

– Därför har vi gått ut med ett sms och ett VMA för att nå ut till alla berörda.

Enligt Johansson arbetar man just nu med att försöka ta vattenprover men när vattnet är helt okej att dricka igen vet hon inte i nuläget.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR