Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Varför smakar dricksvattnet badhus?►Ingen förändring av klordoseringen

Läs mer här

INSÄNDARE  17 apr-2021

Under en längre tid har vårt dricksvatten smakat simbassäng. Det luktar och smakar så mycket klor att vår hund inte ens vill dricka det (att tillägga är att han hellre dricker ur vattenpölar utomhus). Vi har börjat koka vårt vatten för att sedan ställa in det i kylen och dricka när det är kallt. Jag vet att det inte finns några belägg för att små mängder klor, som renar vårt dricksvatten, är skadligt för kroppen. Men hur är det när det blir så mycket att det stinker klor om vattnet?

Jag har tidigare hört om att det släppts ut för mycket klor i dricksvattnet i Örebro. Är detta vanligt? Inte är det gott iallafall.

Vi är boende på Idrottsvägen i Örebro.

”Finsmakare?”

Örebro

Svar direkt:

Det här svaret har jag fått från personalen på vårt vattenverk som ansvarar för klordoseringen i vattnet:

Vi har inte haft några som helst förändringar på klordoseringen på Skråmsta. Vi ligger som vanligt på en klorhalt på 0,20-0,25 mg/l på utgående vatten. Gränsen som inte får överstigas är 0,40 mg/l.

Monica Engström

enhetschef, Örebro kommun

Tekniska Förvaltningen/Ledningsnät

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR