Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Uppmaning: ”Var sparsam med dricksvattnet”

Uppmaning: ”Var sparsam med dricksvattnet”

NYKÖPING/OXELÖSUND

Världsvattendagen kanske för tankarna till andra delar av världen där bristen på vatten är vardag. Men Nyköpings kommun passade på att uppmärksamma problemen på hemmaplan.

Den 22 mars infaller världsvattendagen som instiftats för att uppmärksamma något av det viktigaste vi har på jorden. Utan vatten – inget liv.

Bland annat kommer rapporter från Chile om att den tolv kvadratkilometer stora sjön Aculeo, efter tio år av torka, nu är borta.

”Allt som nu syns är övergivna badbryggor, kanoter och båtar i sandöknen samt benresterna av döda djur som en gång i tiden sökte föda sig på de sista grässtråna kring Aculeo”, skriver TT.

Nyköpings kommun pekar dock på problem som nu finns på hemmaplan. Trots vinterns regn- och snöfall är grundvattennivån fortfarande låg.

– Vi har sett att återhämtningen i grundvattennivåerna har tagit längre tid de senaste åren, så även i år. Därför råder det fortfarande bevattningsförbud, säger Mats Lindberg som är VA-chef i Nyköpings kommun till nykoping.se.

Vattennivån på Yngaren som förser både Oxelösund och Nyköping med dricksvatten är 1,2 meter lägre än normalt. Därför uppmanar Nyköpings kommun invånarna att göra vad de kan för att spara på vattnet.

– Det finns många enkla, små saker man kan göra för att spara på vattnet. Det första är ju att ta hand om det regnvatten som kommer ner. Vi vet ju inte hur vädret blir framöver, så spara på det du kan, säger Lindberg.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR