Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Tvärvändning: Frackning i USA kan påverka dricksvatten

Tvärvändning: Frackning i USA kan påverka dricksvatten

 

Publicerat torsdag 15 december 2016 kl 06.00
Arbetare vid frackning
1 av 2
Frackning i USA. Foto: Ralph Wilson/TT

Olje- och gasutvinning med frackningsteknik kan förstöra grundvattnet. Det här slår det amerikanska naturvårdsverket, EPA, fast efter flera års vetenskaplig debatt om tekniken verkligen är en miljöfara.

I många år har miljöorganisationer hävdat att frackning, då berggrunden spräcks med hjälp av högt vattentryck och kemikalier, kan förorena dricksvattentäkter. Men det har inte funnits några vetenskapliga belägg för att grundvattnet verkligen påverkas, något EPA har hållit benhårt fast vid.

Men efter en omfattande studie som EPA själva genomfört tvärvänder de i sin uppfattning. Myndigheten konstaterar nu att under vissa omständigheter kan frackning, eller hydraulisk spräckning som det också kallas, förgifta grundvattnet.

Resultatet väntas väcka stora reaktioner, framför allt i USA där den tillträdande presidenten Donald Trump sagt sig vilja utöka utvinningen av olja och gas med hjälp av frackningtekniken.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR