Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Trollhättan Energi gör provtagningar på Vänerns råvatten

Kan Vänern bli ett framtida råvattenintag för Trollhättans dricksvatten? Trollhättan Energi har påbörjat provtagningar som ska pågå i över ett år.

– Vi kommer att göra mätningar på tre olika punkter som är intressanta som intag, varav den första ligger ungefär 1,5 kilometer ut från Nordkroken, berättar Johanna Hilding, processingenjör på Trollhättan Energi.

Provtagningarna har inletts ute på Vänern och ska pågå i över ett år. Det kommer resultera i ett stort antal mätningstillfällen.

Det fungerar med vatten som med alla andra livsmedel – att ju bättre råvaran är, desto enklare blir det att framställa slutprodukten, dricksvattnet. Därför är den provtagning som nu inletts en mycket viktig process, som dessutom måste ske över en lång tidsperiod för att se hur råvattnet varierar med årstiderna.

Idag hämtar Trollhättan sitt råvatten från Göta älv, inte långt från Stallbackabron. Det är inte helt optimalt, eftersom det uppströms i älven finns avloppsreningsverk samt att älven är trafikerad och smal.

– Det finns faktorer som kan påverka vårt råvatten negativt om något händer. I Vänern kan vi hålla oss längre ifrån reningsverk och fartygsleder och då blir dess påverkan inte så stor. Dessutom är vattendjupet större, vilket också är en fördel för oss, säger Johanna Hilding.

Trollhättan Energi förser cirka 50 000 personer i Trollhättan med dricksvatten. Råvattnet renas i flera noggranna steg i vattenverket, för att bli dricksvatten som både håller hög kvalitet och smakar gott.

Så sent som i höstas fick Trollhättans kranvatten högt betyg av juryn i tävlingen om Sveriges godaste kranvatten. Trollhätteborna har också två år i rad vid blindtest under Fallens dagar röstat fram kranvattnet som det godaste, i konkurrens med flera olika flaskvatten.

Pressmeddelande från: Trollhättan Energi
vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR