Vattenanalys vart tredje år

Kunskapen om vikten att kontrollera sin egen brunn är generellt lågt och man saknar ofta ackrediterade vattenanalys på dessa vatten. 2008 gjorde den då ansvariga Socialstyrelsen en kontroll på enskilda brunnar. Resultatet visade ett skrämmande resultat där 20% av vattenkällorna bedömdes som otjänliga och hela 80% hade någon form av anmärkning. Vanliga problem man stöter på med vattenanalys på enskilda brunnar är järn, mangan, kalk och lågt pH (surt vatten). Det är heller inte ovanligt med både radon och tungmetaller som arsenik, bly och uran.

 

 

Barn och vikten av rent vatten

Dricker små barn vattnet bör man vara extra noggrann med en vattenanalys, eftersom de är mer känsliga för höga halter av vissa ämnen, till exempel fluorid, bly, mangan och nitrit.

 

Vattenanalys med alla parametrar

BRAVA Vattenrening i samarbete med:

Ackrediterade vattenanalyser till reducerat pris, som bedöms enligt livsmedelsverkets råd om enskild dricksvattenförsörjning. I Webshopen kan du se de analyspaket vi erbjuder privatpersoner till ett reducerat pris. Nedan framgår vilket paket vi rekommenderar för en komplett analys av ert dricksvattnet.

Rekommenderade analyser:

För grävd brunn: Normalkontroll 1434:-
För borrad brunn: Normalkontroll + Radonanalys 1639:-

Inlämning till Eurofins inlämningsställen gör att returen av analyserna är gratis. Karta över Eurofins inlämningsställen ( och information om transportfria dagar ) finns på www.eurofins.se/kontakta-oss/provinlaemning/, Vill man istället skicka in via närmaste post- ombud beställer man returfrakt i samband med din beställning.

Beställ din vattenanalys här

 

Brava Vattenrening erbjuder ett gratis vattenprov på ert vatten.

Brava Vattenrening erbjuder ett gratis vattenprov för att få en uppfattning om vilket vattenfilter samt kostnader på det reningsverket vi föreslår. Därefter rekommenderar vi att man går vidare med en ackrediterad analys som visar dom ämnen som inte visas i detta enklare vattenprov för att få en fullständig bild av ert behov. Brava Vattenrening anser att det är så viktigt med en ackrediterad analys att vi bjuder på den i samband med att ni väljer vår rekommenderade filterlösning.

I ett gratis vattenprov undersöker vi:
 • Järn
 • Kalk
 • Färg
 • Lukt
 • Hårdhet
 • PH-värde
 • Turbiditet (partikelhalt)
 • Konduktivitet (summan av lösta joner)
 • TDS (summan av alla upplösta ämnen/partiklar)
Så här gör ni:

Ta bort alla ev. grovfilter (patronfilter) samt silen i kranen, spola i ca 5min för att undvika ev. rester i ledningsnätet.
Fyll en väl rengjord flaska eller kärl på minst 0,3 dl från kökskranen.
Lämna in på något av våra lokalkontor eller skicka det till ditt närmaste lokalkontor.

Kontakta oss här

 

Kostnadsfritt hembesök med behovsanalys och grovanalys

Det finns många olika vattenfilter till varierande priser på marknaden, vad som skiljer dom åt är funktion, kapacitet och många gånger livslängd. Ett filter som levererar 25 liter/min kommer inte klara ett behov på 40 liter/min. Därför utgår vi alltid från just ert behov innan vi rekommenderar en lösning.

Brava Vattenrening kan hjälpa er med vattenfilter i hela Sverige. Och på de platser i landet som vi finns representerade erbjuder vi kostnadsfria hembesök med behovsanalys. När vi genomför en behovsanalys går vi på plats igenom brunnstyp, tryckkärl och avlopp samt tryck och flöde. På så sätt kan vi skräddarsy en vattenreningslösning för just era förhållanden. Brava Vattenrening har lokalkontor i Stockholm och Örebro samt samarbetspartner runt om i landet.

För att boka ett kostnadsfritt hembesök – kontakta det lokalkontor som ligger närmast er.

 

När ska man testa sitt vatten?

Man bör testa sitt dricksvatten vart tredje år men det finns även tillfällen då man bör testa sitt vatten oftare. Det kan vara tillfällen då man upplever en förändring på sitt dricksvatten i form av lukt, smak och färg. Vid dessa tillfällen skall alltid en ny vattenanalys tas för att undersöka vart dessa förändringar kan komma ifrån. Är man två eller fler som delar en brunn bör man kontrollera sitt vatten varje år.

Man skall även ta en ny vattenanalys om följande skett:

 • Nyborrad Brunn
 • Efter ett pumpbyte
 • Vid större grävarbeten i närheten av sin vattenkälla
 • Sprängning
 • Nyborrade närliggande brunnar eller bergvärme (grannar eller dyl.)

Är du osäker? Ställ din fråga här!

Max filstorlek: 50 MB.
Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.
  I agree(Obligatoriskt)

  Bli kontaktad av oss och få gratis rådgivning