Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Vattnet ger vita avlagringar

Får du vita avlagringar vid kranarna och på diskbänken, kanske även en vit rand i kastrullen när du kokar vatten?

Då innehåller förmodligen ditt vatten höga halter kalk, eller möjligen salt. Du kan upptäcka kalk genom:

  • vita fläckar på glas i badrummet
  • att schampo och tvål löddrar dåligt
  • att det går åt mycket tvättmedel
  • att diskmaskinen behöver mycket salt för att fungera bra
  • Sämre temperatur vid kaffebryggning

Kalk gör vattnet hårt vilket anses hälsosamt eftersom det innehåller kalcium. Men kalk gör det också svårt att få tvätten ren, samtidigt som varmvattenberedare och hushållsmaskiner kan kalka igen. Och när maskiner eller rör- och värmesystem skadas kan det bli kostsamt. Problemen åtgärdas oftast med kalkfilter.

Vid till exempel bergvärmepump eller markvärmepumpsinvesteringar, är det väldigt viktigt att kontrollera vattnets hårdhet, då det är ett så kallat lågvärmesystem. Här isolerar kalken värmen från att utnyttjas optimalt med stora energiförluster som följd. Vilket i vissa fall till och med kan göra en bergvärmeinstallationen till en ren förlustaffär. Här uppvisas förluster redan vid så kallat medelhårt vatten (5-10 dH).

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR