Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Arsenik, uran, radon

Många av vattenproblem vi nämner här kan förekomma utan att du märker av dem – som kalk, salter, metaller och bakterier – men kan ändå orsaka både hälsoproblem och kostnader.

Något som du inte upptäcker utan vattenanalys är hälsofarliga ämnen som radon, uran och arsenik.

Radon och uran är inte helt ovanligt i bergsborrade brunnar. Vatten med höga radonhalter bör inte drickas eller användas till matlagning, men farligast är att andas in radonhaltig luft, till exempel när du duschar.

Arsenik förekommer naturligt i berggrunden, men kan också komma från föroreningar. Bland annat användes tidigare arsenik flitigt till tryckimpregnering av trä.

Uran förekommer naturligt i berggrunden och är vanligt i stora delar av Sverige. Den uranrika alunskiffern som förekommer i Skåne, Västergötland, Östergötland, Öland, Närke och längs den svenska fjällkedjan har höga uranhalter. Vattnet från denna bergart används i begränsad utsträckning som dricksvatten eftersom dess kvalitet vanligen är för dålig. Är halten av uran hög i er vattentäkt kan njurens funktion påverkas.

Brava Vattenrening tillhandahåller vattenfilter som kan komma till rätta med denna typ av problem.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR