Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Tarmbakterier i dricksvattnet

Tarmbakterier i dricksvattnet

2016-11-03

Det finns misstanke om att dricksvattnet i Bäckenområdet i Bengtsfors har drabbats av tarmbakterier i samband med arbetet med vattenläckorna.
Hushållen ombeds koka vattnet.

– Det handlar om så kallade koliforma bakterier, som kan utvecklas till ecolibakterier, säger Suzanne Håkansson som är tillförordnad driftchef för va-avdelningen på Bengtsfors kommun.

Bengtsfors kommun rekommenderar därför hushållen i Bäckenområdet att koka sitt dricksvatten.

Vad händer om man dricker vattnet utan att koka det?

 – Om man blivit sjuk så har det redan visat sig i form av magsjuka. Man bör ringa sjukvårdsupplysningen om man fått i sig vattnet och berätta för att få ett säkert svar, säger Suzanne Håkansson.

Kan orsaka diarré

Enligt Livsmedelsverket är ecolibakterier en vanlig tarmbakterie hos människor och djur. De allra flesta av dessa bakterier är harmlösa, men några få varianter kan orsaka diarrésjukdomar.

Kommunen kommer troligen att göra en klorering, och därefter ska ett nytt prov tas. Rekommendationen om kokning av vattnet gäller i två dygn, om inget annat meddelas, alltså minst till och med onsdag vid lunchtid.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR