Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Tarmbakterier i dricksvattnet i Västsverige

Läs mer här

2018-08-24

På onsdagskvällen upptäcktes höga halter av tarmbakterien E-coli i vattensystemet som förser Lidköpings kommun med dricksvatten.

– Det är på flera provtagningspunkter i Lidköping som vi har hittat e-colibakterier och resultatet är tyvärr otjänligt och därför vill vi som en säkerhetsåtgärd uppmana alla kommuninvånare att koka sitt dricksvatten och vattnet till matlagning, säger Linda Lundström, förvaltningschef Teknisk Service i ett meddelande på kommunens hemsida.

Rekommendationerna gäller för dricksvatten och vatten för matlagning. Övrig användning anses ofarlig.

– Vi rekommenderar att koka vattnet till matlagning, men annars går det att använda till hygien. Tänk på att även koka vatten som används för tandborstning. Det här kan inte avblåsas förrän på lördag kväll tidigast, när vi fått nya provsvar, säger Linda Lundström.

Anledningen till de höga halterna är ännu inte känd och man håller nu på att analysera provtagningsresultaten för att kunna lokalisera problemet. Enligt P4 Skaraborg ska det röra sig om halter så höga som 20 gånger högre än gränsvärdet.

Lidköpings kommun har nu gått in i krisberedskap och sjukhus och vårdinrättningar vidtar åtgärder för att säkra sin verksamhet.

Vara kommun, som normalt får vatten från Lidköping, har stängt av vattenledningen från Lidköping och uppger på hemsidan att de inte fått några indikationer på att tarmbakterier har förkommit i dricksvattnet i Vara. Ledningen renas dessutom i vanliga fall med UV-filter som dödar tarmbakterier.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR