Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Skadliga radonhalter på förskola – nu krävs kommunen på åtgärder

Läs mer här

Skadliga halter av radon har uppmätts i en av Hallsta förskolas lokaler i Hallstavik. Nu kräver bygg- och miljönämnden att problemet åtgärdas snarast.

De uppmätta radonvärdena på avdelningen Valen på Hallsta förskola medför en risk för människors hälsa. Det skriver bygg- och miljönämnden, som kräver att barn- och skolnämnden senast den 6 oktober redovisar vilka åtgärder som planeras för att sänka radonhalten.

Det var i slutet av juni som analysresultat från utförd radonmätning på inomhusluften i lokalen Valen inkom till bygg- och miljönämnden. De uppmätta värdena låg då mellan 543-743 Bq/m3, vilket är högt över det satta riktvärdet på 200 Bq/m3.

– Vi kommer självklart att ta tag i och åtgärda det här. Fastighetsavdelningen håller på att se över åtgärder och tidsplan utifrån föreläggandet och kommer att skicka in det senast den 6 oktober, säger Helen Langvad, verksamhetschef.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR