Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Rekordmånga tarmbakterier ger svart flagg på Scaniabadet

Läs mer här

2018-08-24

Provtagning vid Scaniabadet avslöjar att nivån av tarmbakterier ligger 24 gånger så högt som gränsvärdet för tjänligt vatten. ”Både vi och labbet trodde först att mätningen var felaktig”, säger Malmö stads kustingenjör Hanna Kowalczyk. På torsdagseftermiddagen missar, och ignorerar, vissa badare kommunens svarta flagg.

Jens Hedbjörk hoppar i det otjänliga badvattnet. ”Jag känner mig inte så bekymrad, men får se hur det känns ikväll.” säger han angående kommunens avrådan från bad. Kompisen Tom Anderson, simmande i bild, reagerade på att det var så klart och fint i vattnet när han hoppade i.Bild: Emil Langvad
Det har varit en fantastiskt sommar, för Malmöbor som gillar att bada.
Trots höga temperaturer och intensivt badande har Malmös badvatten mestadels hållit en hög kvalitet.
Men när provtagarna kom till Scaniabadet förra fredagen, 17 augusti, väntade en rejäl överraskning.
Först i måndags kom provsvaret, som ingen först ville tro på.
För att badvatten ska betraktas som tjänligt får det maximalt innehålla 1 000 koloniformande enheter e-colibakterier per 100 milliliter.
E-colibakterier finns i de nedre delarna av tarmarna hos människor och andra varmblodiga djur.
Vid nivåer över 1 000 cfu/100 ml betraktas vattnet som otjänligt.
Provtagningen från Scaniabadet i fredags stannade på 24 000 cfu/100 ml. Alltså 24 gånger så högt som gränsen för tjänligt vatten.
vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR