Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Radon kan ge pengar tillbaka

Läs mer här

KARLSTAD: Runt 110 KBAB-lägenheter berörs

Runt 110 av KBAB:s lägenheter i Karlstad har radonhalter över gränsvärdet. Två av de berörda hyresgästerna har anmält detta som en brist i boendet och kan få sänkt hyra.

Det är en dom i Högsta domstolen 2016 som säger att det går att få sänkt hyra om man bor i lägenhet med en radonhalt över gränsvärdet på 200 becquerel per kubikmeter luft. Enligt tidningen Hem & hyra uppmanar nu Hyresgästföreningen dem som har för hög radonhalt eller misstänker att de har det att anmäla det som en brist till hyresvärden. Ersättning kan bara fås för tiden efter att en anmälan är gjord.

Så här långt har två av KBAB:s berörda hyresgäster anmält saken.

Petra Höyhtyä, fastighetschef på KBAB, säger att domen gällde en hyresvärd som inte åtgärdat för höga radonhalter, medan KBAB först ser över ventilationen och, om det inte hjälper, exempelvis sätter in gipsplattor eller målar med specialfärg. KBAB mäter nu radonhalterna i sina lägenheter enligt en plan och runt 110 har för höga halter.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR