Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

PFAS-dom provas på nytt

Läs mer här

PUBLICERAD: 10 MARS 2022

Förhöjda halter av giftiga PFAS-ämnen – högflourerade kemikalier – upptäcktes i Uppsalas dricksvatten 2012. En brandövningsplats vid Ärna flygfält, där försvaret hade verksamhet, pekades ut som orsaken till föroreningen.

Det kommunala bolaget Uppsala Vatten menade att Försvarsmakten ska ta hand om notan. Men mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt höll inte med och Försvarsmakten slapp att betala skadeståndet på 252 miljoner kronor.

Mark- och miljööverdomstolen har nu beslutat att prova den tidigare domen på nytt.

”Det är ett positivt besked. Domen i mark- och miljödomstolen var fel. Nu får vi chansen att få domen ändrad, säger Sigrid De Geyter, vd på Uppsala vatten, i ett pressmeddelande.”

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR