Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Otjänligt kranvatten i Gästrike-Hammarby

Läs mer här

Kranvattnet i Gästrike- Hammarby har efter provtagning visat sig vara otjänligt. Därför uppmanar nu Sandviken Energi alla i Gästrike-Hammarby att tills vidare koka vatten som ska användas till dryck, matlagning och tandborstning.

Duscha, tvätta och diska kan man göra som vanligt, skriver Sandviken Energi på sin hemsida. Där finns också en karta över det område och de omkring 200 hushåll som berörs av det otjänliga dricksvattnet.

Provsvaren visar att det finns bakteriehalter i vattnet som överskrider de tillåtna gränsvärdena för dricksvatten. Det berättar Ida Lindahl, kommunikations- och marknadschef vid Sandviken Energi.

– Provsvaren visar att vattnet är otjänligt, men man kan dricka vattnet om det först kokas, säger hon.

Vilken slags bakterier som finns i kranvattnet kan Ida Lindahl däremot inte svara på och inte heller hur farligt det är att dricka.

– Det är egentligen en fråga för sjukvården, men vi fortsätter att ta prover och har dessutom börjat klorera vattnet, säger hon.

Duscha, tvätta och diska kan man göra som vanligt, men kranvatten som används till dryck, matlagning och tandborstning ska alltså tills vidare kokas i Gästrike-Hammarby. Det finns inga prognoser om när problemen ska vara överståndna.

– Provtagningarna tar tid på laboratoriet, men så snart vi vet att vattnet är drickbart igen kommer de berörda hushållen att få besked via SMS och automatiska telefonsvar, säger Ida Lindahl.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR