Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Otjänligt dricksvatten just nu i Vikarbyn och Öja – kan fortgå till måndag

Läs mer här

 

De onormalt höga värdena av koliforma bakterier upptäcktes vid en rutinkontroll av ledningsnätet på torsdagen. Dala Vatten och Avfall AB jobbar med att lösa problemet genom att bland annat spola i vattenledningsnätet.

– Vi har tagit nya prover och förväntar oss förhandsbesked från provanalysen senast måndag. jag kan inte i nuläget säga när problemen är åtgärdade, säger Johan Sundström.

Vattnet är otjänligt att dricka. Du kan dock använda det till matlagning och att diska i men i så fall måste du koka det först. Rådet är dock att du istället hämtar tjänligt vattnet vid någon av de fem vattentankar som finns utplacerade på följande platser:

1. Korsningen Stationsvägen/Hagavägen.

2. Korsningen Ivares väg/Östra Röjeråsvägen.

3. Vid miljöstationen i Hjortgårdarna.

4. Vid Vikarby skola

5. Vid affären i centrala Vikarbyn

Att duscha och tvätta avråds det dock inte från. På bolagets hemsida rekommenderas dock att man spolar vattnet en stund i kranen vilket bör leda till att vattnet blir fritt från missfärgningar.

Enligt bolagets hemsida är det sannolikt att de höga halterna av koliforma bakterier i Vikarbyns och Öjas vatten just nu beror på bakterier från jord som kommit in i systemet.

På hemsidan dalavattenavfall.se kan du löpande följa vad som händer och ta del av information och råd kring det kommunala vattnet i Öja och Vikarbyn.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR