Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Örebroarna sparar 6 000 000 glas vatten per dygn

Örebroarna sparar 6 000 000 glas vatten per dygn

 

Publicerat tisdag 13 december 2016 kl 15.47
Kommunen: Otroligt tacksamma att det tagits på allvar
Leif Rehnberg från Örebro kommun är glad över att örebroarna har tagit vattenbristen på allvar.
Leif Rehnberg från Örebro kommun är glad över att örebroarna har tagit vattenbristen på allvar. Foto: Alexander Lindhe/Sveriges Radio

Det är ont om dricksvatten i Örebro sedan en tid tillbaka. Färska siffror från Örebro kommun visar dock att vattenförbrukningen minskat rejält.

Det är framför allt privatpersoner som tagit till sig kommunens varningar om vattenbrist. Örebroarna har de senaste veckorna minskat sin förbrukning av dricksvatten med 1,2 miljoner liter per dygn.

– Det vi ser är ett trendbrott hos örebroarna och det är vi väldigt glada över, säger Leif Rehnberg som är chef för vatten och avlopp på Örebro kommun.

Han säger också att det finns dricksvatten så det räcker gott och väl fram till april. Men det beror också lite på hur vintern blir.

– När det blir kallt lägger det sig is på sjöarna och då kan det bli svårt att få fram vatten. Vi vet ju inte heller än hur nederbörden blir i vinter och vår.

Kommunen följer sjöarnas vattennivåer väldigt noga nu, och kommer göra uppdateringar om läget kontinuerligt på sin hemsida.

– Vi är otroligt tacksamma att örebroarna tagit det här på allvar. Vatten är ju trots allt vårt viktigaste livsmedel.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR