Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Nytt stopp för vattenverket – problem kan vara farligt

Läs mer här

Mörbylånga kommun • 21-03-15 09:42

Återigen har vattenverket i Mörbylånga problem med industrivattnet. Nu är det för höga halter av mangan. När problemet är löst? Högst oklart.

– Jag kan inte svara på det exakt, men det har varat några månader nu tänker jag, säger Jens Olsén, VA och fjärrvärmechef till P4 Kalmar.

Snart används vattenverk enligt planerna

Mörbylångas nya vattenverk stod klart för invigning i juli förra året men ännu har inte Guldfågelns processvatten tagits in i vattenverket.

Öland • 2020-09-18 16:00

Snart används vattenverk enligt planerna

Det är nya problem med att rena processvatten, från Guldfågeln, som vattenverket stött på. Nu är det för höga halter av mangan.

– Jag vet att man jobbar med det så fort det bara går, säger Jens Olsén, VA och fjärrvärmechef till P4 Kalmar.

Kroppen behöver en viss mängd av mangan för upprätthållandet av livsviktiga processer. För mycket mangan kan framför allt påverka nervsystemet. För kommunalt dricksvatten är gränsvärdet för mangan 0,05 mg/liter.

Jens Olsén, VA och fjärrvärmechef konstaterar att problemet funnits i några månader.

Vattenverket hade invigning 12 juli 2019. Sedan prisbelönt ute i Europa för kapaciteten att ta emot just industrivatten. Ölandsbladet har tidigare rapporterat om att det inte kommit igång som tänkt.

– Vi har dels haft en stor rening på membranen, men sedan har vi haft några membraner som bytts ut då vi ansett att de inte har uppfyllt våra krav. Dessa har företaget fått byta ut och stå för, sa Jens Olsén, VA– och fjärrvärmechef i september.

Då producerades 1 000–1 500 kubikmeter vatten per dygn, från bräckt grundvatten. Vattenverket beräknas ha en produktionskapacitet på cirka 4 000 kubikmeter dricksvatten per dygn. Planen att kunna köra igång ordentligt till hösten – så tycks det inte ha blivit.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR