Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Nytt projekt: Stopp för läkemedelsrester i Fyrisån

Läs mer här

UPPDATERAD 21-02-01
PUBLICERAD 21-02-01

Uppsala vatten testar nu att få bort läkemedelsrester från avloppsvattnet i ett pilotprojekt. Under ett års tid provar man vilken metod som är bäst lämpad för att rena avloppsvattnet som sedan släpps ut i Fyrisån.

Kungsängsverket tar emot och renar avloppsvatten från runt 200 000 personer i Uppsala. I avloppsvattnet finns läkemedelsrester som kan vara skadliga för både miljö och människor,  och därför pågår nu ett pilotprojekt för att hitta de bästa metoderna för att rengöra vattnet.

– Uppsala växer, vi kommer bygga ut Kungsängsverket och i det kommer vi också installera ett nytt reningssteg för läkemedelsrening, säger Anna Maria Sundin, ingenjör på Uppsala Vatten.

Kan bli permanent

Diklofenak, ett ämne som finns i många smärtlindrande läkemedel, är prioriterat i projektet eftersom det kan påverka fiskarnas njurar negativt.

Pilotprojektet är beräknat att pågå i ett år från och med nu. Om läkemedelsreningen blir permanent kommer Uppsala vara en av de första kommunerna i Sverige som använder denna rening.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR