Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Nytt projekt erbjuder kostnadsfria vattenprover för barnfamiljer

Läs mer här

Pressmeddelande   •   Mar 01, 2018 07:30 CET

Idag startar Växjö kommun upp projektet ”Testa ditt vatten”. Projektet erbjuder kostnadsfria vattenprover för kommunens familjer med dricksvatten från enskild brunn och barn födda 2016-2018.

Bakgrunden till projektet är vattenkvalitetens avgörande betydelse för en hållbar hälsa som inte minst är viktig för små barn. Därför har Blågröna Växjö tagit initiativ till detta projekt vars syfte är att skapa bättre förutsättningar för en höjd vattenkvalitet. Satsningen riktar sig till familjer med barn födda 2016-2018, bosatta i Växjö kommun och som tar vatten från enskild brunn.

– I egenskap av livsmedel är god kvalitet på vårt dricksvatten en av de mest grundläggande faktorerna för vår hälsa. Därför är det särskilt viktigt att låta barnfamiljer med enskilda brunnar testa sin vattenkvalitet, då spädbarn är särskilt känsliga, säger Tobias Adersjö (MP), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden. Vår förhoppning är att projektet kan bidra till kvalitetshöjande åtgärder som annars inte hade uppmärksammats.

De kostnadsfria vattenproverna omfattar mikrobiologisk och kemisk analys och kommer erbjudas under hela 2018. Vill man delta i projektet finns instruktioner och provtagningslådor att hämta ut i reception Björnen, Västra Esplanaden 18. De Växjöbor som har egen brunn men inte omfattas av projektets kriterier har möjlighet att beställa vattenanalyser till reducerat pris.

För mer information och intervjuer:

Tobias Adersjö (MP), ordförande miljö- och hälsoskyddsnämnden
0736-78 33 01

Margareta Johansson, projektansvarig
0470-413 23

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR