Vill satsa miljoner på rent vatten i Bjurholm

Läs mer här

Brunnarna i Bjurholm ger lite vatten och kommunen behöver ordna en ny vattenförsörjning för att inte riskera bli utan dricksvatten i framtiden. Under nästa vecka ska kommunstyrelsen ta ställning om en investering på 8,4 miljoner kronor.

Det var i samband med en vattenläcka i vintras som Bjurholms vattenförsörjning sattes på prov. De befintliga brunnarna grävdes 1997 och har börjat täppas igen. När vattennivåerna behövdes fyllas på så stod det klart att kommunen kommer behöva bättre tillgång till dricksvatten.

– Vi har borrat nya brunnar som ger bra med vatten. Men det fäller ut järn, så vi behöver få till ett försteg till vattenverket för att kunna plocka bort järnet ur vattnet, berättar Örjan Svensson, gatuingenjör på Tekniska kontoret i Bjurholms kommun.

Förslaget som har presenterats innebär en investering på minst 8,4 miljoner kronor.

”Vi kan inte skjuta upp det”

SVT har sökt kommunalrådet Christina Lidström (M) för en kommentar men hon har inte gått att nå. Oppositionsrådet Dagmar Schröder (S) menar däremot att det råder stor samsyn i frågan mellan partiblocken.

– Vi kan inte skjuta upp det, för vi kan inte stå vid sommaren och behöva hämta vatten i dunkar från någon annan kommun. Vi måste kunna leverera bra vatten med bra kvalitet, säger Dagmar Schröder (S).

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.