Vättern ska förse Örebro med dricksvatten

Läs mer här

Vättern ska förse Örebro med dricksvatten

En fyra mil lång bergtunnel från Vättern ska säkerställa att Örebro och närliggande kommuner får dricksvatten även i framtiden. Nu ska ett gemensamt bolag bildas.

Av TT

Vättern ska förse Örebro med dricksvatten
En fyra mil lång bergtunnel från Vättern till Örebro planeras för att underlätta vattenbristen i staden.
En fyra mil lång bergtunnel från Vättern till Örebro planeras för att underlätta vattenbristen i staden. Foto: Hans Andersson / TT

Grundvattennivåerna är låga i stora delar av landet och riskerar att förbli det under både vår och sommar. Örebro är extra hårt drabbat och kommunledningen har beslutat om att införa ett bevattningsförbud från den 10 april.

För att säkerställa dricksvattenförsörjningen på längre sikt vill kommunen hämta vatten från Vättern, som ligger cirka fyra mil bort. Tanken är att vattnet ska transporteras i en fyra mil lång bergtunnel som ska förse länets samtliga kommuner med dricksvatten.

På tisdag, efter nio års planering, tas det första steget mot att bilda ett gemensamt bolag, uppger Länsstyrelsen i Örebro län i ett pressmeddelande.

Mer nyheter

Kontakta oss idag!

BRAVA Vattenrening finns och verkar i Stockholm och Örebro med omnejd och har kunder över hela Sverige. Vi har stor och bred kunskap om alla sorters vattenproblem och vattenkällor.

Genom att klicka på skicka medelande så godkänner du vår integritetspolicy, du kan när som helst skriva till oss för att ta bort dina uppgifter.